Emberrablás miatt került előzetesbe egy budapesti férfi

2016.11.23. 11:24

Emberrablás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba került egy budapesti férfi és élettársa Egerben, írja az MTI. A Heves megyei rendőr-főkapitányság azért indított nyomozást Sz. Zsolt és Cs. Krisztina ellen, mert a férfi november elején korábbi partnerének egerszalóki otthonából, az anya beleegyezése nélkül elvitte közös gyermeküket.

A gyanú szerint a férfi közölte az anyával, hogy kizárólag akkor adja vissza a kislányát, ha hajlandó külföldön prostituáltként dolgozni. A két és fél éves gyermek édesanyja ezt követően értesítette a rendőrséget.

A Heves megyei nyomozók a Terrorelhárítási Központ közreműködésével a bejelentés másnapján, november 17-én Budapesten elfogták Sz. Zsoltot és élettársát, Cs. Krisztinát. A gyermeket és édesanyját a rendőrök épségben hazaszállították.

Egerszalóki otthonából vitték el a kislányt

A 39 éves férfit és a 42 éves nőt előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol ellenük - őrizetbe vételük mellett - emberrablás bűntett gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség kezdeményezésére az Egri Járásbíróság nyomozási bírája november 19-én elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását.