A belvárosi fantom, Kertész Balázs irodájának még az adásvételi szerződése is eltűnt

12681788 c7ef16128dda672e820517d841f6fda8 o
2016.11.24. 07:21

Mióta két hete megírtuk, kicsoda valójában Rogán Antal egykori belvárosi jobbkeze, a rejtélyes Kertész Balázs, és hogy folyamatosan tűnnek el az internetről az őt ábrázoló fotók, az ügyvéd körüli paranormális jelenségek egyre csak szaporodtak.

  • Rogán, aki az Indexnek először letagadta, hogy az Aulich utca 3-ban találkozgatott Kertésszel, sőt azt is, hogy közeli kapcsolatban lennének, cikkünk után hirtelen megvilágosodott. A miniszternek ugyanis eszébe jutott, hogy „régi ismerőshöz időnként felugrik egy kávéra".
  • Azt is kiderítettük, hogy a Soros György ellen kommunikációs hadjáratot vezető kormány tájékoztatásért felelős miniszterének ügyvédismerőse, Kertész Balázs irodájánál többek közt egy 12 évig Sorosnak dolgozó grúz pénzember is megjelent.
  • Közben Kertész Balázst az ügyvédi kamaránál is felnyomták, mert kiderült, az ügyvédkedést éveken keresztül párhuzamosan végezte saját cége ügyvezetőségével – csakhogy a két tevékenység az ügyvédi törvény alapján teljesen összeférhetetlennek tűnik.

Most pedig a Magyar Narancs újságírója szembesült egy rejtélyes eltűnéssel, amikor az V. kerületi önkormányzattól közérdekű adatigényléssel ki akarta kérni az Aulich utca 3. alatti Kertész-cég irodájának adásvételi szerződését. A kerület jegyzője, Sélley Zoltán ugyanis azt válaszolta, hogy

a kért adásvételi szerződés az iratanyagok között nem található.

Ahogy cikkünkben megírtuk, az eredetileg önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan rendkívül furcsa módon lett Kertész cégének tulajdona. 2011-ben a még Rogán Antal vezette önkormányzat adta el egy Fürstner József nevű fogorvosnak az ingatlant, a hivatalos értékbecslésnél is olcsóbban, 44 millió forintért – ennek az adásvételnek a szerződése tűnt most el.

Fürstner később beapportálta az általa már 50 milliós értékűre becsült lakást Kertész 500 ezer forinttal alapított cégébe, a Monavis Consultingba, de mindössze 10 százalékos tulajdonrészt kért érte. A Magyar Narancs szerint ebből „vagy az következik, hogy Fürstner doktor ritka nagy balek, vagy az, hogy stróman". A Magyar Narancs arra is emlékeztet, hogy Kertész cégtársának, Fürstnernek a 2004-es esküvőjén Rogán Antal is jelen volt a Blikk akkori beszámolója szerint. 

A kerületi jegyző, Sélley Zoltán, aki a lap újságírójának azt válaszolta, hogy az adásvételi szerződést nem találják, egyetemi évfolyamtársa volt Kertész Balázsnak. A Magyar Narancs beperelte az önkormányzatot, mert az nem teljesítette az adatigénylést – az az ügyvéd pedig, aki az V. kerületet a perben képviseli, nem más, mint Kosik Barbara, Kertész Balázs irodatársa a Kosik Ügyvédi Irodában. Az iroda vezetője, Kosik Kristóf szintén Kertész egyetemi évfolyamtársa volt.

A Transparency International Magyarország jogi vezetője, Ligeti Miklós szerint az önkormányzati vagyonba tartozó lakás értékesítéséről szóló szerződés eltűnése jogszabályba ütközik.

Borítókép: Az Aulich utcai  ház homlokzata, ahol a Monavis Consulting működik. Fotó: Bődey János