Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Álorvos szedte el az öregek pénzét

2016.11.25. 10:54

A Balaton-part mellett más közeli településen is megfordult az a 31 éves, Fejér megyei nő, aki a sértettek előtt háziorvosnak adta ki magát. A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat - közölte a Veszprém megyei főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető 2016. május 26-án előbb Balatonfüreden jelent meg, ahol felfigyelt az egyik ház udvarán tartózkodó 89 éves sértettre.  Megszólította, és valótlanul az új orvosának adta ki magát. Az idős nő a vádlottat beengedte, és a ház teraszán beszélgetett vele, amikor az elkövető felajánlotta, hogy pénz ellenében gyógyszereket ír fel neki. Mindeközben a postás meghozta a sértett nyugdíját, amit a teraszon lévő asztalra tett.

A vádlott közölte a sértettel, hogy elviszi a pénzt, sőt az asszonynak azt is állította, hogy ezt a sértett fiával egyeztetve teszi. Miután a pénzt magához vette, sietve azzal az ígérettel távozott, hogy a sértett ingyenesen kap majd gyógyszereket, illetve a délután folyamán egy orvosi műszert visz neki.

Egy óra elteltével az már Pétfürdőn csengetett be egy 84 éves asszonyhoz, a sértett új háziorvosának adva ki magát. Az idős sértettnek és férjének előadta, hogy családlátogatásra érkezett, és a sértetteknek az egészségi állapotuk miatt speciális műszerre lesz szükségük, amit meg kell rendelni.

Azt állította, hogy a készülék árának felét még aznap fel kellene adni, a pénzt pedig a társadalombiztosítás utóbb visszafizeti a részükre. A házaspár elhitte a sértett által elmondottakat, és 150 000 forintot átadtak neki.

A nővel szemben hasonló módszerrel elkövetett csalás miatt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség 2016 szeptemberében már vádat emelt.