Orbán: Beszéltem Trumppal telefonon, nagyra tartja Magyarországot

2016.11.25. 01:42

"Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot" - mondta Orbán Viktor a Világgazdaságnak adott interjújában. A miniszterelnök azt mondta, beszélt telefonon az új amerikai elnökkel, így állíthatja, hogy "a mi pozíciónk sokat javult."

"Úgy érzékeltem, tudja, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek. Meghívott Washingtonba, mire elmondtam neki, hogy már régen nem jártam ott, hiszen fekete bárányként kezeltek. Nevetve annyit válaszolt, hogy őt is" - mondta.

Orbán szerint Donald Trumppal most olyan elnöke lesz Amerikának, aki "ideológiailag nem korlátozott, tehát nyitott ember", és sokkal inkább a siker, a hatékonyság és az eredmény érdekli, mintsem a politikai elméletek.

"Ez nekünk kedvez, hiszen a tények mellettünk szólnak. A gazdasági együttműködés eddig is jó volt, csak az ideológiák jelentettek akadályokat."

Közben a washingtoni magyar nagykövet, Szemerkényi Réka twittere szerint már találkozott is az új amerikai elnökkel.

Trump csapata magyar idő szerint péntek délután adott ki egy közleményt, amely szerint Trump az utóbbi pár napban beszélt Görögország, Magyarország, Panama, Szlovénia és Svédország vezetőivel. A tárgyalásokról csak annyit közöltek: mind az öten gratuláltak a győzelméhez.  • Hírek
  • Hírek