Meghosszabbították a rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös előzetes letartóztatását

2016.11.28. 09:52

Három hónappal meghosszabbította a Győri Járásbíróság a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását, közölte a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-vel. A határozat szerint ugyanis továbbra is fennáll a gyanúsított részéről a tanúk befolyásolásának, valamint a szökésnek, elrejtőzésnek a reális veszélye.

A Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, miután október 26-án gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben és megölte Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot.

A Magyar Nemzeti Arcvonallal kapcsolatos nyomozás részeként legutóbb csütörtökön tartott házkutatást a rendőrség Budapesten, Ipolytölgyesen, Jászárokszálláson, Pécsen és Putnokon. Öt embert előállítottak, és több lőfegyvert, adathordozókat, feljegyzéseket, propagandaanyagokat foglaltak le. Az előállított férfiak közül négyet közösség tagja elleni erőszak előkészületének megalapozott gyanúja miatt, egyet lőfegyverrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki. Az utóbbi férfit bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek az ügyészségnek előzetes letartóztatása indítványozására.

Korábban a készenléti rendőrök Bőnyben, Budakalászon, Budapesten, Jászberényben, Mosonmagyaróváron, Rádon, Sajókeresztúron és Vácon tartott házkutatásokat, akkor 12 embert állítottak elő, köztük Győrkös István fiát is.