Nárcisz
1 °C
16 °C

Elítélték a pusztaszemesi nyugdíjas gyilkosait

2016.11.29. 16:33 Módosítva: 2016.11.29. 21:28

A francia idegenlégiót is megjárt pusztaszemesi nyugdíjas gyilkosainak egyikét életfogytig tartó fegyházra, társát 17 év szabadságvesztésre ítélte a Kaposvári Törvényszék kedden - írja az MTI. A brutális bűncselekmény tavaly nyáron történt, a tettesek már gyilkosságot is loptak az áldozattól. 

Duduka Attila bíró első fokon eljáró büntetőtanácsa a két fiatal férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és lopásban találta bűnösnek, de az ítélet egyelőre nem jogerős. Az életfogytiglannal sújtott férfi legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadságra, az elkövetés idején még fiatalkorú bűntársának fiatalkorúak börtönében kell letöltenie büntetését. A gyilkosoknak meg kell fizetniük több mint négymillió forint bűnügyi költséget is.

Az elkövetők többször meglopták az egyedül élő 73 éves férfit, tavaly június 30-án pedig elhatározták, hogy megölik és elveszik a pénzét. Miután az ablakon bemászva bejutottak a házába, sörösüveggel, székkel, a járóbotjával ütötték áldozatukat, majd amikor a földre került, egyikük mikrohullámú sütőt dobott rá. A támadók értékek után kutattak a házban, a magatehetetlen ember körül hígítót locsoltak szét, majd meggyújtották. A férfi a bántalmazás, az egész testére kiterjedő égési sérülések, valamint a füst belégzése miatt halt meg.

A bíró hangsúlyozta, hogy a vádlottak emberi mivoltukból kivetkőzve, könyörületet nem ismerve, brutálisan bántak el áldozatukkal, aki próbált védekezni, de nem volt esélye a két támadóval szemben. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlottak és védőik fellebbeztek, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport