Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Vona: Felesleges volt az ásotthalmi rendelet

2016.11.30. 12:34 Módosítva: 2016.11.30. 12:38

Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden Ásotthalmon járt, ahol Toroczkai Lászlóval, a párt alelnökével a muszlimellenes és homofób helyi rendeletről egyeztetett.

Vona a Facebook-oldalára éjszaka felrakott videóban arról beszél, hogy a rendeletet feleslegesnek tartja, ugyanakkor a megszületéséhez hozzájárult: - településen korábban áthaladó migrációs hullám, - a Jobbik alaptörvénymódosító javaslata, amely 1 mondat kivételével szó szerint megegyezik a Fidesz javaslatával, mégsem szavazták meg, - Törökország és az EU migrációs egyezménye, ami az elmúlt hetek történései miatt veszélybe került, és akár 3,5 migráns szabadulhat rá Európára.

Mint mondja, ebben a környezetben

egy olyan település, ami ennyire kiszolgáltatott helyzetben van, hozhat olyan rendeleteket, amiket nem biztos, hogy átgondolt kellőképpen.

Szerinte ez a rendelet azért felesleges, mert a Jobbik meghirdette a Se szegény migráns, se gazdag migráns programját, ami azt jelenti, hogy Magyarországot meg kell óvniuk a multikulturalizmustól, és meg kell őrizni magyarnak. Mint mondta, ha ezt megteszik, márpedig meg kell tenni, akkor

ilyen rendeletekre nincs szükség.

Vona szerint bár Toroczkaival a célban egyetértenek, az eszköz szerinte nem volt szükséges. A Jobbik elnöke ugyanakkor azt üzente a hazánkban élő vallási kisebbségeknek, hogy

a Jobbik kormányra kerülve a szabad vallásgyakorlást mindenkinek biztosítani fogja, és tiszteletben fogja tartani a vallási szokásait.

A muszlim országoknak pedig azt üzente, hogy a Jobbik tiszteli a muszlim vallást is, mindenkinek a kultúráját tiszteli, de a párt programja az, hogy mindenkinek a saját hazájában kell ápolnia és védenie a kultúráját.

Az ásotthalmi rendelet részleteiről és kritikájáról itt olvashat bővebben:

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3990 Ft
3392 Ft