Vilhelmina
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

A NAV zárolta Vahl Rezső vagyonát

2016.12.01. 22:38

Zárolta a NAV annak a Vahl Rezsőnek a vagyonát, aki két trafikot is elnyert korábban Szegeden, és akinek a cége egy gyanúsan túlárazott vadasparki játszóteret épített 2013-ban, abban az ügyben azóta nyomozás is indult. 

A delmagyar.hu azt írja, hogy a Opten céginformációs adatbázis szerint a NAV  dél-alföldi bűnügyi igazgatósága idén áprilisban zár alá vette a Fideszhez több szálon köthető Vahl vagyoni részét a Traficum Bt.-ben. A cég a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózók listáján szerepel. 

A Traficum Bt.-nek a két trafikkoncessziót nyert Vahl az egyik tulajdonosa, és ő volt a vállalkozás ügyvezetője is februárig. Ezután a betéti társaság beltagja, Horváth Viktor váltotta, aki a Szóda című helyi lap főszerkesztője volt, ami a választások előtt a szocialisták ügyeivel foglalkozott.

A cégnek megalakulása óta kültagja Cseri László, Gyimesi László korábbi szegedi Fidesz-elnök egykori személyi titkára és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. felügyelőbizottságának volt elnöke. Cseri három trafikot nyert Szegeden.

A Szóda című lapot amúgy az a Titan Project’s House Kft. adta ki, amely a kivitelezője volt a már említett játszótérnek és interaktív tájékoztató rendszernek.  Ennek a cégnek Vahl volt az ügyvezetője és a tulajdonosa tavaly márciusig.

A felszámolás alatt álló Titan ellen költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az Európai Csalás Elleni Hivatal és a NAV dél-alföldi bűnügyi igazgatósága, mert a gyanú szerint offshore cég közbeiktatásával mostak pénzt. Ketten azóta előzetesben vannak.