Rogán táskája: a BÁV-nak hirtelen eszébe jutott, hogy tőlük is vehette

2016.12.02. 14:50 Módosítva: 2016.12.03. 09:09

Rogán Antal több százezer forintot érő luxustáskájáról a HVG megkérdezte, mennyiért jutott hozzá, mire Rogán azt mondta, egy BÁV zálogüzletben szerezte, de az áráról nem nyilatkozott.

A 24.hu most felhívta a BÁV-ot, ahol elmondták: táskákat nem zálogosítanak. Megadták a központi műtárgy-felvevőhelyük telefonszámát, ott azt mondták, hogy táskákkal nem foglalkoznak, ruhaneműt körülbelül tíz éve nem árulnak. 

Később a BÁV közölte, a Zrt.-nél az Aukciósház és a normál zálogfiókok valóban nem foglalkoznak táskákkal, ugyanakkor a BÁV VIP-fiókjában egyedi konstrukciókat kínál, amelyben egyedi elbírálás alapján sokféle nagyobb értéket képviselő tárgyra, így értékes táskára is helyeznek ki kölcsönt.

A VIP-fiókban gyakoriak a különleges tárgyakra kihelyezett kölcsönök, amelynek eredményeként az is előfordul, hogy a zálogba helyezett tárgyak kereskedelmi értékesítésre kerülnek, olvasható a BÁV közleményében. 

Rogán 700 ezer forintba kerülő táskája egy 2012-es kollekcióból való, csak négy év telt el a piacra dobása óta. Keresték a Miniszterelnöki Kabinetirodát is, egyelőre nem kaptak választ.

Korábban a 444.hu írta meg , hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Berluti nevű, a Louis Vuitton-csoporthoz tartozó olasz luxusmárka Berluti Ecritoire nevű bőr táskából kapta elő dossziéját.

Rogán Antal a Hvg.hu kérdésére annyit árult el, hogy a táskát egy BÁV-ban vette, de az árát nem mondta meg.