Kettős bordatörést szenvedett a metróbalesetnél, kártérítési pert indít

DSC 7550
2016.12.05. 16:17
A négyes ülés szélén, az oszlop mellett üldögélt a metróbaleset egyik komolyabb sérültje, egy idősebb nő, akinek két bordája is eltört a hétfő reggeli ütközésnél. Az Indexnek a nő azt mondta, kártérítési pert indít.

„Amikor megálltunk a Pillangó utcánál, éppen azon gondolkoztam, hogy remélem, ma nem fogunk annyit vesztegelni, mint pénteken, amikor vagy húsz percet állt ugyanebben a megállóban a metró, amikor mentem az Örsről a Deákra. És akkor volt egy hatalmas nagy csattanás, én nekiestem a fém kapaszkodó korlátnak, az előttem álló hölgy pedig hatalmas nagyot esett” – mondja a nő, aki most is kórházban van a bordatörései miatt. Annak a szerelvénynek a hátsó traktusában utazott, amelyikbe beleszaladt a másik.

Kivánszorogtam valahogy, mindenki nagyon fegyelmezett és segítőkész volt. A peronon még arra gondoltam, hogy elmegyek a fogorvoshoz, mert oda siettem, de aztán jött az iszonyatos fájdalom, összekuporodtam, és az utastársaim mondták, hogy mindjárt itt a mentő” – mondja a nő. Nagyon hálás azoknak a vadidegen embereknek, akik bekísérték a mentővel a kórházba. Ott hamar megröntgenezték, kiderült a kettős bordatörés, szerdáig biztosan bent tartják. 

Könnyű sérülés vs. bordatörés

Könnyűnek a nyolc napon belül gyógyuló sérülések minősülnek: a ficamok, horzsolások, zúzódások. A bordatörés nem ilyen, az 6-8 hét alatt gyógyul.

 A BKV Zrt. és a BKK korábbi közleményei szerint a balesetnek nyolc könnyebb sérültje volt. A bordatörött idős nő erre úgy reagált, hogy

ha ezt a sérülést valaki könnyűnek tartja, akkor egyszer próbálja ki.

Egyébként le kellett mondania a bécsi adventi útját is, amit hétvégére már befizetett, és azt mondja, kártérítési pert fog indítani a baleset miatt.

A nőt a rendőrség felkereste a kórházban, és tanúként kihallgatták a balesettel kapcsolatban.  • Hírek
  • Bankszámla