Felfüggesztettet kapott a haldokló rákosokat lehúzó onkológus

2016.12.06. 21:54

Százezreket kért gyógyíthatatlan rákos betegektől egy veszprémi onkológusspecialista, a bíróság mégis felfüggesztett börtönre enyhítette büntetését - írja a Hír TV honlapján. A főorvost tízrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolták, a tíz sértettből már csak egy él a cikk szerint.

Az operációkért 150 ezer, a vizsgálatokért pedig 15 ezer forint volt a tarifa az orvosnál, akinek gyógyíthatatlan daganatos betegségben szenvedők is fizettek. A másodfokon eljáró bíróság azért enyhítette felfüggesztettre az első fokon kiszabott letöltendőt, mert Dülkné Pintér Zsuzsanna bíró úgy gondolja, a vesztegetésnél fontosabb, hogy a szakember szabadlábon maradjon, és folytassa praxisát. Az ítélet indoklása szerint a társadalom és a betegek érdeke az, hogy a főorvos szabadlábon maradva tovább gyógyíthasson, mivel szakmai tudására nagy szükség van.

A felfüggesztés időtartama a lehető legmagasabb, öt év. Ha ez idő alatt az orvos újra törvényt sért, börtönbe kell mennie. A főbüntetésként kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés mellett mellékbüntetésként 450 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie. Az ítélet jogerős.