Erzsébet-utalvány: megegyezett a kormány a Postával

D  VG20071120007
2016.12.07. 12:03

A tegnapi napon megszületett a megállapodás a Magyar Postával, a kormány ma reggeli ülésén minden ehhez szükséges döntést meghozott

− írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Indexnek.

Lázár János múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy Orbán Viktor nyugdíjasoknak szánt karácsonyi ajándékát, a fejenként tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt a kormányhivatalnokok fogják kiszállítani mind a 2,7 millió nyugdíjasnak, mivel a Magyar Posta ajánlata túl drága. Lázár János 482 Ft/utalvány-t említett a kormányinfón. Egy hétvége leforgása alatt azonban változtatott a kormány az álláspontján: figyelembe vették a realitásokat, így hétfőn Lázár bejelentette, mégis a Magyar Postát bízzák meg a kiszállítással.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda levelében most azt írja, a megállapodás megszületett, sajnos azonban nem említenek pontos összeget, így egyelőre nem tudjuk, mennyi lett végül az ára az utalványok kiszállításának. Kérdésünket természetesen elküldtük. 

Lázár János múlt csütörtökön egy nagyon konkrét, 482 forintos összeget említett, mint postai ajánlat, ami nyilvánvalóan már a tömeges megrendelés miatti kedvezménynek tudható be, hiszen a piaci ára egy ilyen utalvány kiszállításának 800 és 1000 forint között van, attól függően, hogy milyen plusz szolgáltatásokat veszünk igénybe mellé.

Ám hiába beszélt Lázár konkrét összegről, az Index kérdésére valamilyen furcsa okból kifolyólag sem a Lázár vezette Miniszterelnökség, sem a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, sem maga a Magyar Posta nem volt képes válaszolni a mai napig, hogy ki kért árajánlatot a Postától a december elsejei kormányinfó előtt. De még arra sem, hogy egyáltalán kért-e bárki árajánlatot. Márpedig nehéz lenne azt gondolni, hogy Lázár útban a Kormányinfó felé kitalálta ezt a 482 forintot.

Pedig utóbbi kérdés, hogy kért-e valaki árajánlatot a bejelentés előtt, egy egyszerű eldöntendő kérdés. Mégsem sikerült megválaszolni lassan egy hete. De egyelőre azt sem árulta el senki, hogy mennyiért vállalta végül a Posta.