Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Megalapozott a gyanú, hogy a mentősök szexuális erőszakot követtek el

2016.12.07. 15:57

A Blikk írta meg először, hogy szexuális erőszakkal gyanúsítanak két mentőst, akiket november elején a Széll Kálmán tér közelében egy ittas és drog hatása alatt álló 15 éves lányhoz riasztottak. A gyermekotthonban élő lány később azt állította, hogy a mentőápoló és a gépkocsivezető gumikesztyűben fogdosta és molesztálta őt kórházba szállítása közben.

A mentősöket őrizetbe vették és szexuális erőszak gyanúja miatt nyomozást indítottak ellenük, továbbá lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el velük szemben - ez ellen az ügyészség fellebbezett, kérve a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését.

A Fővárosi Törvényszék másodfokon eljárva szerdán helybenhagyta a lakhelyelhagyási tilalmat, mivel úgy vélték, hogy az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok lakhelyelhagyási tilalommal is biztosíthatóak.

 Mint közleményükben írták,

az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a gyanúsítottak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy egy ittassága és bódult állapota miatt védekezésre képtelen kiskorú személlyel szemben - kórházba szállítása közben - az ellenük felhozott bűncselekményt elkövették. Ennek megalapozott gyanúját a tanúvallomások, továbbá a rendőri jelentések támasztják alá.

A Blikk hétfőn azt írta, hogy a rendőrségen hamarosan szembesítik a mentősöket a fiatal lánnyal. Mindkét férfi tagadja bűnösségét, ezért ügyvédjük több szakértő kirendelését is indítványozta.

Az Országos Mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy saját, belső vizsgálatot nem indítanak az. ügyben, megvárják a nyomozás eredményét.