Piroska
-2 °C
5 °C

400 forintért szállítja ki a posta a tízezer forintos Erzsébet-utalványokat

2016.12.08. 10:57

A Magyar Posta megállapodott az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban - közölte a társaság.

A Magyar Posta közleményében azt írta: mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket, legkésőbb 2016. december 31-ig. Egyébként pedig 400 forintért továbbítják az utalványokat darabonként. 

A nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, amelyben benne lesz az utalvány és egy rövid tájékoztatót. Amennyiben a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel 10 munkanapig átvehetőek a címhez tartozó postán.

Lázár János múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy Orbán Viktor nyugdíjasoknak szánt karácsonyi ajándékát, a fejenként tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt a kormányhivatalnokok fogják kiszállítani mind a 2,7 millió nyugdíjasnak, mivel a Magyar Posta ajánlata túl drága. Lázár János 482 Ft/utalvány-t említett a kormányinfón. Egy hétvége leforgása alatt azonban változtatott a kormány az álláspontján: figyelembe vették a realitásokat, így hétfőn Lázár bejelentette, mégis a Magyar Postát bízzák meg a kiszállítással.

Lázár János múlt csütörtökön egy nagyon konkrét, 482 forintos összeget említett, mint postai ajánlat, ami nyilvánvalóan már a tömeges megrendelés miatti kedvezménynek tudható be, hiszen a piaci ára egy ilyen utalvány kiszállításának 800 és 1000 forint között van, attól függően, hogy milyen plusz szolgáltatásokat veszünk igénybe mellé.