16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Érdemi lépés történt az egészségügyben

2016.12.08. 06:58

Óriási lépést tett a kormány az egészségügyben, ha igaz a Magyar Nemzet értesülése

A jövőben nem nyilatkozhatnak újságíróknak a kórházigazgatók.

Hacsak a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) engedélyt nem ad rá. De a lap szerint a kórházi alkalmazottak is bajba kerülhetnek, amennyiben beszélnek a sajtó képviselőivel.

A Magyar Nemzet forrásai szerint az igazgatókat levélben értesítették arról, hogy a továbbiakban nem adhatnak információt a sajtónak.

A lap szerdán szeretett volna tudósítani a Heim Pál Gyermekkórház Mikulás-ünnepségéről. Ám – ahogy azt két órával az ünnepség előtt telefonon közölte a kórház – az intézmény igazgatója csak akkor tájékoztathatott volna a beteg gyerekeknek rendezett műsorról, ha ezt az ÁEEK engedélyezi. A Magyar Nemzet ezért levélben fordult Bene Zsolt kommunikációs vezetőhöz, aki úgy reagált a megkeresésre, hogy az interjú elkészítésére jelenleg nincs mód, kéri ennek tudomásulvételét.

"A kérdés már csak annyi, ha egy Mikulás-műsorról szóló interjúra sem ad engedélyt az állami fenntartó, mi lesz a továbbiakban az ennél súlyosabb, egészségügyet érintő ügyek tekintetében" - írja a lap.  • Hírek
  • Bankszámla