Auguszta
-3 °C
2 °C

25 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap minden kormányhivatalnok

2016.12.12. 22:56 Módosítva: 2016-12-12 23:35:11

Nemcsak a nyugdíjasok, az állami hivatalnokok is kapnak karácsony előtti ajándékot a kormánytól. Ahogyan az elmúlt években, a Miniszterelnökség idén karácsonykor is 25 ezer forint összegű, élelmiszervásárlásra fordítható Erzsébet-utalványt ad a járási- és kormányhivatali dolgozóknak, írja a 24.hu.

A Miniszterelnökségen megerősítették a lap értesüléseit. Mint írták: a vezető beosztású munkavállalók nem kapnak ilyen juttatást. Az Erzsébet-utalvánnyal a Miniszterelnökség szeretne köszönetet mondani a járási- és kormányhivatali dolgozóknak az egész évben végzett munkájukért, és egyúttal segítséget nyújtani az ünnepek megszervezéséhez.

A 24.hu kérdésére azt nem válaszolták meg, hogy hányan kapnak ilyen karácsonyi jutalmat és ez milyen költségvetési kiadást jelent. A Miniszterelnökség már húsvétkor is adott egyszeri 25 ezer forintos utalványt a kormányhivatalnokoknak. Akkor összesen 27 438 dolgozó kapott pénzt, ami körülbelül 700 millió forintos kiadást jelentett. 

A járási- és kormányhivatali dolgozókat láthatóan nem büntették meg azért, mert nem vállalták a nyugdíjasoknak illetve számos más jogcímen egy csomó embernek járó 10 ezer forintos Erzsébet-utalványok kézbesítését.  A hivatalnokok érdekképviselete tiltakozott az ellen, hogy év végi feladataik és ügyhátralékuk mellett még  2,7 millió nyugdíjasnak vigyenek ki pénzutalványokat, ők elvégre mégsem postások. A kormány végül meghátrált és a postát bízta meg a kézbesítéssel.