Katalin
-2 °C
3 °C

Megint leállt a 3-as metró

2016.12.13. 18:32 Módosítva: 2016.12.13. 19:44
Egy szerelvény első kocsija kezdett füstölni, kiürítették a Deák téri állomást. Nincs személyi sérülés.

Járműhiba miatt kedd este fél nyolc körül leállt a 3-as metró, a Nagyvárad tér és a Lehet tér között pótlóbuszok közlekedtek. A leállás körülbelül egy óráig tartott, személyi sérülés nem történt. 

Olvasóink jelezték, hogy a Deák téri állomás mellett több tűzoltó- és rendőrautót láttak, és a helyszínen voltak a katasztrófavédelem munkatársai is. 

A Nagyvárad tér és a Lehel tér között hét megálló található, vagyis pillanatnyilag a 3-as metró vonalának több mint harmadán nem közlekedtek a szerelvények. 

Hőkamerával keresik a füstölés okát

A Fővárosi Katasztrófavédelem közleményt adott ki, ebben megerősítették, hogy egy szerelvény füstölt a Deák téren: "Egy metrószerelvény első kocsijánál észleltek füstölést a 3-as vonalon, a Deák Ferenc téri állomáson, amelynek kiürítését a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték. Az egységek az áramtalanítást követően lehatoltak a pályára, hőkamerával megkezdték a vizsgálatokat, keresik a füstölés okát. A közlekedési társaság negyven metrópótló autóbuszt biztosít a forgalomkorlátozás idejére" - írták. 

Úgy tudjuk, hogy nem történt személyi sérülés, az alagútban pedig nem maradt jármű.