Szabina
-2 °C
15 °C

Kihallgatták Bróker Marcsit

2016.12.15. 10:29

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kihallgatták a kedden Belize-ben elfogott Dobrai Sándorné Nagy Máriát, vagyis a kun-mediátoros piramisjátékos csalást irányító Bróker Marcsit – írja honlapján a rendőrség.

A rendőrség egy videót is közkinccsé tett arról, ahogy bekísérik a kihallgatásra a karcagi-belize-i nőt:

Csalás

A Kun-Mediátor egy magát utazási irodának és pénzváltónak álcázó piramisjáték volt, amely magas kamat ígéretével pénzt gyűjtött Karcag környékén nagyjából tíz éven át, amíg a piramis össze nem omlott. 2015 áprilisában, amikor több befektető nem kapta meg a pénzét az amúgy semmilyen pénzügyi szolgáltatásra feljogosító engedéllyel nem bíró cégtől, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás miatt nyomozni kezdett, a sufnibrókercég vezetője, Dobrai Sándorné Marcsika pedig a fél családjával együtt felszívódott, egészen a keddi belize-i letartóztatásig.

A rendőrségnél eddig nagyjából ezer károsult jelentkezett, de Dobrossy István ügyvéd szerint kétszer ennyien is lehetnek, a teljes kár pedig akár a 20 milliárd forintot is elérheti. Polt Péter legfőbb ügyész a napokban azt közölte egy jobbikos országgyűlési képviselő kérdésére, hogy a nyomozás jövő tavasszal fejeződhet be, és már csaknem nyolcszáz sértettet hallgattak ki tanúként.

20161512094808
Fotó: Police.hu

Az ügyről szóló összes korábbi cikkünket ide kattintva találhatja meg.