Öttagú banda rabolta ki az erdőbe csalt autókereskedőt

2016.12.15. 10:51

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy hajósi férfivel és négy társával szemben, akik autóeladás ürügyén egy erdős, lakatlan helyre csalták két áldozatukat, majd lesből, maszkban rájuk támadva kirabolták őket – írja közleményében az ügyészség.

Az elkövetők mind rokonok. Egyikük használt autók adásvétele kapcsán ismerte meg a Budapesten élő, nigériai állampolgárságú áldozatot, és tudta róla, hogy az üzletek lebonyolításánál sok készpénz szokott nála lenni. Mivel 2016 elején rosszul álltak anyagilag, kitervelték, hogy elcsalják és kirabolják: február végén Kiskunmajsa közelébe hívták azzal az ürüggyel, hogy egy autót adnának el neki.

Az áldozat egy barátjával együtt érkezett a helyszínre, egy erdős, lakatlan területre, az egyik hajósi férfit követve. A másik négy vádlott elrejtőzve, maszkban, fegyverrel, késsel és bottal várakozott. Mikor odaértek, rájuk támadtak, és mindkettőjüket kirabolták. Egyiküktől 670 ezer forintot és GPS-ét, másikuktól 1,1 millió forintot, egy tabletet, egy mobilt és az autója kulcsát vették el, aztán összekötötték a kezüket és ott hagyták őket.

Az öt férfit az ügyészség nemcsak csoportos fegyveres rablással vádolja – ami már önmagában 5-10 év börtönt jelenthet –, hanem egyiküket egyedi azonosító jel meghamisításával is, mert az autója rendszámán egy C betűt O betűre festett át, hogy ne tudják a rablás után beazonosítani. Az ötből négyen büntetett előéletűek, egyikük különös visszaesőnek számít.