Melinda, Vivien
-5 °C
3 °C

Paródia, hogy védi a Fidesz, hogy a haverok áron alul bérelhetik a vári lakásokat

2016.12.16. 15:47

December elején mutattuk be részletesen, hogyan jutottak messze áron alul önkormányzati lakások bérleti jogához az első kerületben, a Várban a Fideszhez, vagy a fideszes polgármesterhez közel állók. De maga a polgármester is. Nagy Gábor Tamás polgármesternek egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze. El is intézte: a polgármester exfelesége 100 ezerért egy 100 nm-es vári lakást, míg mondjuk az önkormányzat pénzügyi igazgatója 60 ezerért, egy 52 nm-es vári lakást. A polgármester maga egy 71 négyzetméteres lakást bérelhet 2013 óta 81 ezerért a Táncsics utca 23.-ban.

Nagy Gábor Tamás először az LMP-s képviselő kérdéseire művelte ezt a kommunikációs csodát: "1. Jogszerű-e? Igen. 2. Igazságos-e? Igen. 3. Méltányos-e? Igen. 4. Etikus-e? Igen.". Majd most csütörtökön folytatta mesteri munkáját: az ellenzéki képviselők laptopjának hátuljáról saját kezűleg tépte le a visszaélésekre felhívó papírokat, ábrákat. És nincs megállás: megérkezett A Budavári Önkormányzat Fidesz frakciójának közleménye is.

A közlemény gyakorlatilag azt mondja: ezt már régen is így csinálták, ráadásul a haveroknak piaci ár alatt kiadott lakások abban segítenek, hogy megmaradjon a kerületi lakosság. (!) Mellesleg az egész csak egy támadás amiatt, hogy a kormányzati negyed a várba költözik. Íme az egész közlemény:

Közlemény:

A Polgármester lakáspályázatának ürügyén az ellenzék a kerület évtizedes lakásgazdálkodási rendszerét támadja, amely a Várban lakó polgárság hosszú távú megmaradását szolgálja. A rendszer lényege, hogy az önkormányzati lakások bérleti díjai nem üzleti, hanem közösségi értékmegőrzés alapján kerültek meghatározásra. Közismert, hogy a vári műemléki védettség alatt álló lakások nem vásárolhatóak meg, hiába szerette volna ezt elérni korábban a baloldal. A két évtizede változatlan rendszerhez a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség mindvégig ragaszkodott, és ehhez a választópolgárok támogatását is megkapta.

A jelenlegi támadás része annak a hadjáratnak, amelyet az ellenzék és az ellenzéki sajtó a kormányzati negyed költözése kapcsán a Budai Vár ellen folytat. Célunk az, hogy magán irodaházak helyett közintézmények, befektetési célú lakások és szálláshelyek helyett pedig továbbra is polgári otthonok maradjanak a Várban. Itt az ideje, hogy a Várnegyed minden szempontból visszanyerje az őt megillető helyet a főváros és az ország életében.