Hedvig
6 °C
15 °C

Előzetesbe került Bróker Marcsika

2016.12.16. 12:19

Előzetes letartóztatásba helyezték a Kun-Mediátor Kft. piramisjátékos csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetőjét pénteken Szolnokon. A bíróság döntése nem jogerős. A Szolnoki Járásbíróság egy hónapra elrendelte Dobrai Sándorné Nagy Mária előzetes letartóztatását. A gyanúsított a nyomozó hatóság elől már korábban megszökött, külföldre távozott és csak nemzetközi elfogatóparancs alapján sikerült kézre keríteni. Továbbá szabadlábon hagyása esetén megalapozottan lehet attól tartani, hogy veszélyeztetné a bizonyítási eljárást. 

A bíróság döntése nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen, elsősorban házi őrizet elrendelése érdekében. Az ügyész a döntést tudomásul vette – tette hozzá a városi bíróság szóvivője. A Szolnoki Törvényszék soron kívül bírálja el a fellebbezést, várhatóan még karácsony előtt döntenek arról.

Bróker "Marcsikát" különösen jelentős – akár 20 milliárd forintos – kárt okozó csalás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A büntetési tétel 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés, viszont halmazati büntetésként akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A rendőrség 2015. április 14-én azt közölte, hogy sikkasztás bűntett gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint húszmilliárd forinttal - piramisjátékra hasonlító módszerrel. (MTI)