Hunvald György beindította a választási kampányát, az MSZP-ben frászt kaptak

2016.12.16. 17:27

Nem akárki aktivizálta magát a Magyar Szocialista Pártban. Az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt sokáig előzetesben ülő, majd bíróság előtt álló Hunvald György döntött úgy, megkezdeni a felkészülést a 2019-es önkormányzati kampányra.

Csütörtökön azt írta ki a blogjára "Apa, kezdődik!" című bejegyzésében, hogy "az országban talán elsőként – együttműködési megállapodást írtunk alá a 2019. évi önkormányzati választásokra készülve. Ennek megfelelően az MSZP és a DK erzsébetvárosi szervezetei közösen készülnek fel a következő választásra."

Majd Hunvald egy honlapot is elindított (http://erzsebetvaros2019.hu/), amelyen az erzsébetvárosi problémákkal foglalkozik, programját, ígéreteit közvetíti. Hunvald a honlapon önkormányzati képviselő-jelöltként mutatkozik be, de az Index információja szerint arra játszik, hogy 2019-ben ismét Erzsébetváros polgármestere legyen. A honlapon kiírt mottó is erre utal:

Nem az számít honnan indulsz, hanem az, hogy milyen döntéseket hozol arról, hogy hová akarsz végül eljutni.


Kerestük Hunvald Györgyöt, de egyelőre nem sikerült elérnünk. Több MSZP-s is ugyanakkor tényként beszélt Hunvald polgármesteri ambíciójáról. A helyi szervezet korábban azt is szerette volna, hogy Hunvald legyen a 2018-as MSZP-s parlamenti képviselőjelölt-jelölt az előválasztásokon, ám a párt budapesti vezetésének ezt sikerült megakadályoznia. Végül Devosa Gábor került a szocialisták listájára.

Frászt kaptak a szocik

Így Hunvald nem a parlamenti, hanem az önkormányzati választásokra koncentrál, amelytől egy szocialista politikus megfogalmazása szerint többen "frászt kaptak". Politikailag kockázatosnak látják ugyanis, ha Hunvaldot ismét jelöltként vállalja fel a párt. Nyilatkozatot azonban senki nem vállalt.

Amikor Hunvaldot erzsébetvárosi elnöknek választották nyáron, Molnár Gyula MSZP-elnök azt mondta a megválasztása után: nem örül Hunvald György feltűnésének, és nem is támogatja, hogy közfunkciót kapjon. Egyelőre nincs is szó Hunvald jelöléséről, a saját szakállára indította el a kampányát. Így a pártvezetők nem is léptek semmit. Amúgy a z MSZP alapszabálya szerint az önkormányzati választáson a helyi szervezetek jelölnek, így a felsőbb vezetésnek majd komoly energiákba kerülhet, ha le akarják szedni a helyi alapszervezetek támogatásának ellenére.

Hunvald 1998-tól Erzsébetváros MSZP-s alpolgármestere, 2002-től 2010-ig polgármestere volt. Polgármestersége alatti üzemszerű, gyanús ingatlanügyek és zuglói tanácsadói megbízásai miatt állt bíróság előtt, de ezekben felmentették, és kisebb ügyekben találták jogerősen bűnösnek, amiért börtönre ítélték. A Kúria viszont ezt az ítéletet megsemmisítette, az új perben Hunvald különböző büntetőügyeit összevonva kell majd tárgyalni.

FRISSÍTÉS!!!

Ez egy tesztoldal

Az Erzsébetváros 2019 sajtóosztály cikkünk megjelenése után közleményt küldött, amely szerint ez az oldal egy tesztoldal. "Helyi lokálpatrióták támogatásának köszönhetően valóban tervezés alatt áll egy weboldal, ami Erzsébetváros lakóinak készül. A tervezett weboldal várható elindulása 2017 februárjában lesz."

"A weboldalon helyet kap a 2019-es önkormányzati választás is. Az újságírók tévesen írták meg cikkükben Hunvald Györggyel kapcsolatban a 2019-es önkormányzati képviselői indulást. Erről majd az erzsébetvárosi lakosok előválasztási szavazásának eredményei döntenek, ahogyan a többi jelöltről is" - írták közleményükben.