Ilyen a magyar vadnyugat: marihuána, áram, fegyverek

2016.12.16. 10:34

Vádat emeltek egy 50 éves békési férfi ellen, aki áramot vezetett a tanyája bejárati ajtajára és ablakaira szerelt védőrácsba, emellett vadkendert termesztett, több fegyvert is tartott engedély nélkül és orvhalászott - közölte az MTI.

A férfi gazdálkodás céljából használt két hétvégi házat és egy tanyát Békésen. Védelmi célból 2015 őszén a tanyán a hálózati áramot a bejárati ajtóra, az ablakokra, a kamraajtóra és a padlásfeljáróra szerelt védőrácsba vezette. Tisztában volt azzal, hogy egy esetleges jogtalan behatoló akár halálos áramütést is szenvedhet.

A férfi egyik hétvégi házának kertjében a kukorica között saját részére vadkendert termesztett, a kannabiszből több mint 2 kilogrammot rejtett el.

Még a tyúkólban is lőszerek voltak

A rendőrség három átalakított puskát, egy forgótáras pisztolyt, egy átalakított légpuskát és egy hatástalanított, majd visszaalakított duplacsövű sörétes vadászfegyvert, több alkatrésznek felhasználható lőfegyverdarabot és 495 különféle lőszer foglalt le, amiket a vádlott engedély nélkül tartott. Lőszereket találtak elrejtve a garázs falában, a színben, a tyúkólban, sőt egy fotel kárpitja alatt is.

A rendőrök lefoglaltak három varsát, amiket a vádlott a tanya közelében lévő csatornában helyezett el annak ellenére, hogy nem volt halászati engedélye vagy állami halászjegye.

Az előzetesben lévő férfit emberölés kísérletével, kábítószer birtoklással, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, valamint orvhalászattal vádolja, és végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.