Oldalára borult egy emeletes busz az M3-ason, hárman meghaltak, sok a sérült

D VAJ20161218013
2016.12.18. 00:02 Módosítva: 2016.12.18. 11:41

Oldalára borult egy emeletes autóbusz az M3-as autópálya 133-as kilométerszelvényénél szombat éjjel, Mezőkeresztes térségében, a Miskolc felé vezető irányban. A busznak aztán több autó is nekirohant, összesen kilenc autó és két mikrobusz karambolozott.

A busz eddig tisztázatlan körülmények között borult fel, 82-en utaztak rajta, az összes sérült közülük került ki. Győrfi Pál, a mentők szóvivője szerint 14 mentőkocsi érkezett a helyszínre, de három utas, egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét már nem tudták megmenteni, ők a helyszínen meghaltak. További hatan súlyosan, huszonketten könnyebben sérültek meg. Az áldozatok közül ketten debreceniek, az MTI egy 12 éves fiú, egy 44 éves férfi, és egy 22 éves harsányi lány áldozatról ír.

Két súlyos sérültnek azonnali műtétre volt szüksége, mondta az M1-nek Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa, ide szállították a legsúlyosabb sérülteket. Öt sérültet kellett felvenni fekvőbeteg-ellátásba. A debreceni Kenézy kórházban három súlyos sérültet ápolnak.

Az emeletes buszuk a bécsi karácsonyi vásárból tartott visszafelé, mondta el a debreceni Grand Tours utazási iroda vezetője az MTI-nek. Azt mondta, hogy hivatalos információi még nincsenek, de úgy tudja, hogy az autóbuszt megelőzte egy autó, ami aztán megpördült a jeges úton, ezért nem kizárt, hogy a buszsofőr egy ütközést próbált elkerülni. Az autóbusz vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínelést követően a tűzoltók elkezdték a roncsok eltávolítását az útról. 10 óra 55 perckor fél pályán megindult a forgalom Budapest felé, írta a police.hu. A jobboldali, vagyis a Miskolc felé tartó pályaszakaszon dél után indult meg egy sávon a forgalom, azóta pedig már teljesen járható az autópálya.

Csúszós utakra figyelmeztetnek

Az ORFK figyelmeztetést adott ki, hogy ónos eső miatt jegesek az M3-as Heves és Borsod megyei szakaszai, ezért nagyon körültekintően kell közlekedni.

Nem sokkal a tömegkarambol után, éjfél körül újabb baleset történt az M3-ason, ezúttal a főváros felé vezető oldalon, a 97-es kilométernél. Mindkét irányban törmelékek borították az aszfaltot, és állt a forgalom az érintett szakaszokon.

Jegesedés miatt több helyen csúszóssá vált az útburkolat az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán is, emiatt több gépkocsi árokba csúszott hajnalban, az egyik balesetben egy ember megsérült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport