Gyöngyi
4 °C
14 °C

Vigyázzon az utakon, ónos eső jöhet!

2016.12.18. 18:14

Több észak-dunántúli járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt a meteorológiai szolgálat vasárnap este. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott, vasárnap éjfélig érvényes veszélyjelzése szerint

  • Győr-Moson-Sopron megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést.
  • Szintén az ónos eső veszélye miatt Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ezeken a területeken a hétfő kora hajnali órákig több hullámban vegyes halmazállapotú csapadék érkezik. A Dunántúl nyugati, délnyugati felében eleinte ónos eső, fagyott eső, majd északkelet felől egyre inkább hó valószínű. Az ország egyéb részein továbbra is kialakulhat hószállingózás, kisebb havazás.

A Dunántúl északi felében (az ónos esővel már nem érintett részein) kis területen akár pár centiméternyi hó is hullhat. A Dunántúl délnyugati felében kis mennyiségű ónos eső valószínű. A magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken továbbra is zúzmarás köd várható.

Hétfő reggelre valószínűleg már fel fog olvadni a jég az utakról, nem kell számottevő veszélyre számítani. De azért ettől függetlenül is vezessenek óvatosan.