M3-as buszbaleset: négyre nőtt a halálos áldozatok száma

2016.12.19. 07:04 Módosítva: 2016.12.19. 08:40

Négyre nőtt az M3-ason szombat éjszaka történt buszbaleset halálos áldozatainak száma, értesült az M1 Híradó. Egy súlyosan sérült, középkorú nő halt meg a miskolci kórházban, mondta Csiba Gábor, főigazgató az M1-nek. 

Egy másik nő állapota még mindig életveszélyes. A karja roncsolódott súlyosan, megműtötték, de még kétséges hogy megindul-e benne a vérkeringés, lehet hogy amputációra lesz szükség, írja a Blikk.

A baleset azért következhetett be, mert a busz sofőrje megpróbálta elkerülni az ütközést egy előtte megpördülő autóval, derül ki a debreceni Grand Tours utazási iroda Facebookon megjelent közleményéből. 

Az autóbuszon utazók szerint a baleset elkerülhetetlen volt. Egy autó megelőzte a buszt, majd az előzésből visszatérve a jeges úton megpördült és a busznak csapódott. A több évtizedes gyakorlattal rendelkező autóbuszvezető megkísérelte elkerülni az ütközést, de a manőver az autóbusz felborulását eredményezte - közölte az iroda.

A busz utasai a bécsi adventi vásárból tértek haza. A Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt balesetben hárman meghaltak, több tucatnyian megsérültek. A felborult busznak több autó is nekiütközött, de az ezekben utazók nem sérültek meg. 

A debreceni Grand Tours utazási iroda kártérítési előleget fizet a tragédiában érintett családoknak, olvasható a közleményben. A  balesetért való felelősség megállapítása ugyanis még hosszabb időt igényel, de a tragédiában érintett családok most szorulnak segítségre, írja az utazási iroda. Ezt összeget a felelősség megállapítása után számolják el a károkozó felelősségbiztosításának terhére. A halálos balesetet szenvedettek családjainak 500 ezer forintot utalnak, míg a súlyosan sérült utasokat megkeresik, és "tájékozódás után nekik is segítenek".

Az utazási iroda a Facebookon kéri az érintett utasait, illetve hozzátartozóikat, hogy jelentsék be igényeiket a Grand Tours 2000 Kft. debreceni székhelyén.