Kormányszóvivő: Egy magyar megsérült

2016.12.20. 14:59

A budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásárnál, a háttérben a TEK páncélosával tartott sajtótájékoztatót kedd délután a berlini terrortámadással kapcsolatban Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó. Kovács azzal kezdte, hogy a kormány részvétét és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek, valamint Németország népének és a német kormánynak is. A szóvivő szerint ha Magyarország bármiben tud segíteni, segít.

Kovács szerint egy dolgot hangsúlyozni kell:

a támadás egész Európa ellen irányult, és ezért Magyarországot is támadás érte.

A szóvivő arról beszélt, hogy az európai biztonság romlásának "elsődleges oka az illegális és ellenőrizetlen migráció", "a naivitást fel kell adni", a biztonságért mindent meg kell tennünk.

A kormányszóvivő elmondta: hivatalos értesítést egyelőre nem kaptunk a német hatóságoktól magyar sérültekről. Három ember érintettsége merült fel, tudomásuk szerint kettőjükkel minden rendben van, a harmadik magyar viszont könnyebben megsérült, de már ő is elhagyhatta a kórházat. Kovács további részleteket nem tudott mondani, ezek az első információk a hozzátartozókon keresztül jutottak el a konzuli szolgálathoz.

Bakondi György megismételte: az a döntés született, hogy mivel nincs információ terrorfenyegetettségről, nem szigorítják Magyarországon a terrorfenyegetettségi fokozatot, viszont megerősítik a tömegek által látogatott helyek, például a karácsonyi vásárok rendőri biztosítását és például a német nagykövetség őrzését is. (Erről részletesebben itt olvashat.)

Bakondi azt ígérte: megtesznek mindent, amit kell, és ha lesz konkrétabb információjuk, arról tájékoztatják a közvéleményt. A rendvédelmi és titkosszolgálati szerveink együttműködnek a német szervekkel. A páncélos addig marad a Vörösmarty téren, "amíg szükségesnek" látják, válaszolta egy újságírói kérdésre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport