Már biztos, hogy újra Áder lesz a köztársasági elnök

2016.12.22. 06:22

Teljes volt a konszenzus a Fidesz elnökségében arról, hogy Áder János legyen a következő államfőjelölt - tudta meg a Magyar Idők Kósa Lajostól. A hírt szerdán már megszellőztette az ATV, de csak név nélkül nyilatkozó fideszesekre hivatkozva.

A Fidesz frakcióvezetője a párt Dobogókőn tartott elnökségi ülése után elmondta azt is, hogy az ülésen áttekintették a politikai helyzetet, és foglalkoztak a kampányhoz kapcsolódó szervezeti és személyi kérdésekkel - főleg a választókerületi elnökök megbízásával és kinevezésének módjával.

Orbán Viktor a múlt héten azt nyilatkozta, hogy miután az elnökség tárgyal a köztársasági elnök lehetséges személyéről, a parlamenti frakciókkal is megvitatják a jelölteket. A miniszterelnök jelezte, javaslatát csak azt követően fogja megtenni, ha meghallgatták a különböző véleményeket, de már ő is "komoly lehetőségnek" nevezte azt, hogy Áder duplázhat. Kövér László hétfőn az InfoRádióban pedig azt mondta,

a jelenlegi államfő olyan színvonalú munkát végez, hogy még az ellenzék sem talál rajta fogást.

Korábban a sajtóban Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének neve is felvetődött a köztársasági elnöki poszt kapcsán, de úgy tűnik, májusban mégsem ő lesz a jelölt.