16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Hazahozták Glasgow-ból a szökött rablót

2016.12.23. 11:25

A 40 éves A. József 2009. október 2-án este társával Budapesten elrabolt egy fővárosi férfit és annak ismerősét, majd bántalmazták őket - közölte a rendőrség. Az elektromos sokkolóval ártalmatlanná tett férfit egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegették és elvették a mobiltelefonjait, készpénzét és lakáskulcsát. Ezután megkötözték és Dunakeszinél, egy híd közelében kitették.

Kiderült, hogy a sértett ismerőse, aki a bűncselekmény elkövetésekor végig jelen volt, valójában tevékenyen részt vett a rablás eltervezésében és lebonyolításában. Így őt és egyik társát még 2010-ben és 2011-ben elfogták a rendőrök, a harmadik társuk, A. József felkutatására tett intézkedések azonban nem vezettek eredményre. Ellene 2010-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

A körözött férfit október 12-én a brit hatóságok Glasgow-ban elfogták, majd december 22-én átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak. Így hozták haza:

Hét év után felel tetteiért

Ellene rablás, valamint személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Nyomozó Főosztálya folytatja le az eljárást.  • Hírek
  • Hírek