Gál
3 °C
16 °C

Ónos eső veszélyezteti az autósokat

DSOKI20160106011
2016.12.23. 19:29

Szombaton késő délután érkezik meg hazánk fölé észak, északnyugat felől egy gyenge frontális csapadékzóna, és emiatt

  • az Észak-Dunántúlon este kisebb mennyiségben eső, ónos eső várható,
  • a középső-északi országrészben (Pest, Nógrád és környezete) ónos eső, havas eső valószínű,
  • kis mennyiségű, ónos formájú csapadék, fagyott eső az Alföld középső tájain, az Északi-középhegység középső részén is előfordulhat,
  • az északkeleti megyékben viszont késő este kisebb havazás, hószállingózás valószínű, legfeljebb 1-2 centiméter friss hóval.

Szombat kora délutánig nem valószínű a veszélyes ónos eső előfordulása - írja az MTI, de a magasabban fekvő, felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken sűrű zúzmarás köd ronthatja a látási viszonyokat. Szombatra virradó éjszaka a Duna-Tisza közén lehet egy kis ónos szitálás, hószállingózás.

Péntek este több baleset is történt a csúszóssá vált utakon, ezért a rendőrség arra kéri az autósokat, hogy

fokozottan figyeljenek oda!

 Az M5-ös autópályán félpályás útlezárás is volt Szatymaz térségében, mert két autó megcsúszott és a szalagkorlátnak ütközött.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést szombatra.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és mínusz 6 Celsius-fok között valószínű. Napközben mínusz 4-0 fokig melegszik a levegő.