Ötszörös áron vehetett meg az állam egy mélygarázst

2016.12.23. 07:02

A Magyar Nemzet Online cikke szerint a Nemzeti Múzeum mögött, a Pollack Mihály téren található mélygarázst az állam ötször annyiért vette meg egy luxemburgi magáncégtől, mint amennyiért a cég vette korábban.

A lap információi szerint a Tállya Hotel Invest Kft. hozzávetőleg 700 millió forintot fizetett a mélygarázs korábbi tulajdonosának, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek (MNV Zrt.) viszont már 3,65 milliárd forintért adta tovább a társaság a belvárosi ingatlant. Így közel hárommilliárd forintot keresett az üzleten.

A lap kiemeli azt az érdekességet, hogy abból a júliusi kormányhatározatból, amelyben szerepelt, hogy a kormány meg akarja venni a mélygarázst az derült ki, hogy „legfeljebb” 3,65 milliárd forintért vásárolhatja meg a mélygarázst az MNV Zrt., majd hogy, hogy nem végül éppen a maximális 3,65 milliárd forintban határozták meg annak vételárát. „Az állami cég tájékoztatása szerint a kormányhatározatban rögzített összeget fizették ki a garázsért, tehát vélhetően nem nagyon alkudoztak a céggel" - írja a lap.

„Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a Tállya Hotel Invest Kft.-t idén februárban jegyezték be a mélygarázs tulajdonosaként. A kormányhatározat értelmében pedig augusztus végéig már meg is kellett állapodni a céggel. A szerződéskötés végső határideje pedig december 15-e volt"  - írják.

A cikk szerint a garázsvásárlást is a rendkívüli tartalékból bonyolította a kormány.