Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Ajvék: visszaküldte övéihez a jókívánságot küldő Vonát a rabbi

2016.12.28. 10:23

A Jobbik középre táncolásának egyik fejleménye, hogy Vona Gábor pártelnök és Mirkóczki Ádám szóvivő hanuka alkalmából a Jobbik nevében jókívánságokat küldött a zsidóknak. A hanuka kezdete most éppen egybeesett december 24-ével, Vonáék pedig erre a napra időzítve címezték levelüket Köves Slomó vezető rabbinak.

Hanuka alkalmából megszokott, hogy a pártok is kifejezik jókívánságaikat, ezt a Jobbik most először tette meg. És a köszöntés nem is maradt visszhangtalan, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség elnöke ugyanis nyílt levélben visszautasította a levélben foglaltakat.

Ennek is megvan az oka, és Köves hosszasan sorolja azokat a méltatlan megnyilvánulásokat, amelyek az elmúlt években a Jobbik soraiból érkeztek a zsidóság felé. Ezeket többek között Gyöngyösi Mártontól, Baráth Zsolttól lehetett hallani, de Köves Vonától is tudott idézni olyan mondatokat, eszméket, amelyek szerinte „elfogadhatatlanok”.

A politikusok szerinte sok százezer ember méltóságát bánthatják meg, és ami talán még ennél is nagyobb baj, hogy millióknak mutatnak negatív példát, ahogy teszik tíz éve és teszik a mai napig is a Jobbikban.

„Meglehet, egyfajta gesztusnak szánták hanukai jókívánságaikat, de hatékonyabbnak tartanám, ha azokon a fórumokon adnának hangot gesztusaiknak, ahol eddig a gyűlölet, gyalázat, és nem utolsósorban a sötétség nyert teret, nem a fény” – zárja levelét Köves Slomó.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek