Leó, Szaniszló
4 °C
17 °C

A vecsési Jobbik elhatárolódott Vonától

2016.12.29. 13:44 Módosítva: 2016.12.29. 16:18

A vecsési Jobbiknak nagyon nem tetszik, hogy Vona Gábor elnök és Mirkóczki Ádám szóvivő üdvözlő levélben köszöntötte Köves Slomó rabbit hanuka alkalmából. A 444 szúrta ki, hogy a vecsésieknek határozott véleményük van a témában, mégpedig ez:

"A vecsési JOBBIK NEM üdvözli a zsidóságot a hanuka (vagy mi a f sz) alkalmából! Ha valakinek mégis ilyen eszement ötlete támadna,attól szervezetünk elhatárolódik!"

Nem könnyű tehát a néppártosodás felé vezető út, mert Vona gesztusát nem csak Köves Slomó hárította el, hanem a vecsési jobbikosok is. Igaz, a vecsési jobbikosok reakciójából már könnyebben érthető, miért is hárította el Köves az üdvözletet. „Meglehet, egyfajta gesztusnak szánták hanukai jókívánságaikat, de hatékonyabbnak tartanám, ha azokon a fórumokon adnának hangot gesztusaiknak, ahol eddig a gyűlölet, gyalázat, és nem utolsósorban a sötétség nyert teret, nem a fény” – írta Köves.

Vona egyébként így reagált Köves visszautasítására: "A Jobbik néppártosodása során számtalanszor nyilvánosan elmondtam, és többször bizonyítottam is, hogy a politikai közösségünk kilépett a felelőtlen és sokszor tékozló kamaszkorból, és átlépett a felelős és építkező felnőttkorba." 

Etikai eljárás indul ellene

Később a Jobbik azt közölte, hogy Vona Gábor etikai eljárást kezdeményezett a vecsési Jobbik Facebook-oldalán megjelent vallásgyalázó, a Jobbik és a párt elnöke álláspontjával teljesen szembeforduló nyilatkozat miatt. "Az ilyen tartalmú megnyilatkozásnak nincs helye a pártban" - írták.

Vecsésen nem lesz könnyű lenyomni a néppártosodást a helyi Jobbik torkán, ez már korábban is látszott. A helyi jobbikosok például a Betyársereggel ápolnak különösen jó kapcsolatokat, erről korábban az Átlátszó írt részletesen