6 éves gyerek kezében robbant fel a rakéta

2017.01.01. 13:22

Az idei szilveszter se telt események nélkül a rendőrök számára az újévi statisztikákat tartalmazó közleményük szerint. Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt 18 esetben indult eljárás. 3 személyi sérüléssel járó balesetről tud a rendőrség, egy ezek közül súlyos sérüléssel járt. Vácott egy családi ház udvarán egy 6 éves kisfiú kezében robbant fel egy pirotechnikai eszköz tegnap este, a gyermek keze súlyosan megsérült, őt kórházba vitték. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást.


Bár halálos kimenetelű közlekedési baleset nem történt, 32 fő szenvedett sérülést az utakon. Ezen kívül 102 személyt fogtak el, 132 embert állítottak elő és 8 személy ellen kellett ittas vezetés miatt intézkedni. 



Szintén december 31-én, 16 óra 40 perckor késelésbe fulladt a vita K. Márk 19 éves nyolcadik kerületi lakos és barátnője között a Kőbányai úton. A nő életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrök este 10 órakor elfogták a férfit és életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomozást indítottak ellene.

Mindezek mellett jellemzően garázdaság, verekedés miatt kellett a rendőröknek több esetben intézkedniük az éjszaka folyamán.