Tarlós megszüntette a szmogriadót Budapesten

2017.01.03. 16:39

Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését Budapesten Tarlós István főpolgármester - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedd délután.

A közlemény szerint a fővárosban a mérési eredmények és különösen az időjárási viszonyok gyors és kedvező alakulására figyelemmel már nem indokolt a szmogriadó enyhébb, tájékoztatási fokozatának fenntartása.

Emlékeztetnek arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre vonatkozó, a nap folyamán megerősített előrejelzése szerint Budapesten a napos, mérsékelten szeles idő hatására a szennyezőanyagok koncentrációja jelentősen csökken. Szerdán napközben egy hidegfront vonul át, mögötte nagy területen megerősödik a légmozgás, így a levegőminőség kedvezően alakul, csütörtökön és pénteken viharos széllökések lehetnek.

 Budapesten kívül Miskolcon, Sajószentpéteren, Debrecenben, Nyíregyházán hétfőn rendelték el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt. Ezt az intézkedést Nyíregyházán kedden visszavonták. Szegeden kedden rendelték el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.