Nincs fűtés egy kispesti iskolában

2017.01.06. 15:07

A Wekerle-telepen található Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában december óta nem működik a fűtés - tudta meg a 444.hu. Egy olvasójuk jelentkezett náluk az információval, akinek oda járnak a lányai. Azt írta, hogy már kétszer el kellett hozni a gyerekeiket, mert az osztályteremben 14 fok volt, és a szünet után már egyáltalán nem is volt fűtés.  

Most valamit javítgattak, így a tegnapi napot teljesen felöltözve töltötték kb. 19°C-ban. Az alagsorban lévő tornateremben és öltözőben teljesen hidegek a radiátorok.

- írta a szülő. 

A KLIK annyit mondott a szülőnek telefonon, hogy elavult a rendszer, tavaszig nem lehet kijavítani.

Az egyik anyuka hősugárzót vitt be ma reggel. Az ötlet onnan származott, hogy a KLIK nagyteljesítményű hőlégfúvókat ígért hétfő reggelre. 1 db konnektor van a teremben és nem merik bekapcsolni, mivel az elektromos hálózat nagyon elavult. Kérdem én..akkor mi lesz?

A 444.hu.nak egy iskolaközeli forrás is megerősítette, hogy az egész fűtés rossz az iskolában, tavasszal az egész rendszert ki fogják cserélni. Forrásuk szerint az nem igaz, hogy a KLIK ne csinálna semmit, mert az embereik állandóan ott vannak és igyekeznek legalább időlegesen beindítani a fűtést. Ez sem elég mindig, január másodikán, amikor teljesen leállt a kazán, haza kellett küldeniük délelőtt a gyerekeket.

A hősugárzókkal több baj van: tűzvédelmi okokból nem szabad ilyesmit hosszabbítóba dugni, csak közvetlenül a fali hálózatba, és az épület elektromos hálózata is veszélyesen elaggott. A helyzet az alagsorban a legdurvább, így ha hétfőn megérkezik a négy a KILIK-es hőlégfúvó, ott fogják bevetni azokat. 

Hétfőn megoldják, ígéri a Klik

A Klik péntek délután azt közölte, hogy a tankerületi központ csak 2017. január 1-től  vette át az intézmény működtetését az önkormányzattól. "A rossz műszaki állapotban lévő fűtési rendszer hibáját a szétfagyott légkezelő okozta. A tankerületi központ haladéktalanul intézkedett a hiba elhárításáról" - írta a Klik. A fűtőpanelek beszerzését és beüzemelését megoldják a hétfői nap folyamán.



  • Hírek
  • Árfolyam