Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán felmentett két kormánymegbízottat

2017.01.06. 16:12

Orbán Viktor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára felmentett két kormánymegbízottat - derült ki a pénteki Magyar Közlönyből.

A két távozó kormányhivatali vezető:

  • Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője és
  • Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője.

2017. január 15-i hatállyal távoznak a posztról. Indoklás nem szerepel a felmentésüknél. Erről megkérdezzük a Miniszterelnökséget.

Érdekesség, hogy mindkét most felmentett kormánymegbízott előtte Fidesz parlamenti képviselő volt. Gajda Róbert a Fidesz gyulai, Kozma Péter pedig a párt nyírkátai elnöke volt korábban.

Elképzelhető, hogy nem bizalomvesztés áll a felmentés mögött. Több, Békés megyei forrásunk szerint Gajda Róbert például esélyes arra, hogy 2018-ban a Fidesz-KDNP egyéni képviselő-jelöltje legyen, ez pedig összeférhetetlen lenne a kormánymegbízotti tisztséggel. Vagyis a mostani felmentés ennek az előkészítése lehet.