Elfogták a Németországban megölt magyar prostituált feltételezett gyilkosát

2017.01.07. 07:53 Módosítva: 2017.01.07. 08:08

Nyíregyházán pénteken elfogták azt a férfit, aki Németországban tavaly október 29-én 81 késszúrással megölt egy 23 éves magyar prostituáltat, közölte a Police.hu. A 20 éves, tiszadadai B. Richárdot egy bevásárlóközpont parkolójában fogták el.

A kelet-németországi Chemnitz városában történt gyilkossággal kapcsolatban a Bild című német lap korábban arról írt, hogy az elhunyt magyar lány prostituáltként dolgozott Németországban. A Nelly néven emlegetett nő holttestét november 1-én találták meg egy olyan házban, ahol több kelet-európai prostituált dolgozott, akkor már több napja halott volt.

A német rendőrség megkereste a magyar rendőrséget, mert felmerült a gyanú, hogy az elkövető kapcsolatban állhatott a sértettel és valószínűsítették, hogy magyar állampolgár.

81 késszúrással ölte meg áldozatát

A magyar nyomozók széleskörű adatgyűjtést folytattak és megállapították, hogy a nő gyilkosa egy tiszadadai férfi lehet. A német rendőrség a magyar nyomozóktól kapott adatok alapján január 5-én európai elfogatóparancsot adott ki B. Richárddal szemben, akit másnap Nyíregyházán elfogtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfit előállították, majd kiadatási őrizetbe vették. Németországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Nelly holttestének megtalálása után három nappal egy másik magyar prostituáltat is megöltek Németországban. A 40 év körüli, Sissy nevű nővel egy Hohenhameln közelében álló lakókocsiban végeztek. Egy héttel később egy dominikai prostituáltat is megöltek Wolfsburgban, ezért a német rendőrség azt is vizsgálta, hogy sorozatgyilkosság történt-e. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport