Két holttestet találtak egy zuglói telken

2017.01.08. 13:15

Két holttestet találtak vasárnap délelőtt Zuglóban, a Kövér Lajos utca egyik telkén, a sarokban, egy betonépítményben, számolt be az esetről elsőként a 24.hu. Egy férfiról és egy nőről van szó, úgy tudni, mindketten hajléktalanok voltak.

A lap kérdésére a BRFK közölte, hogy a halálesetek körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. Vagyis nem utal semmi arra, hogy bűncselekmény történt volna.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: a halál okát szakértői vizsgálat tisztázhatja.

Nem tudtak róla, hogy ott élnek

A zuglói önkormányzat kora délutáni közleménye már egyértelműen úgy fogalmaz, hogy a két ember fagyhalált halt.

"A Zuglói Önkormányzati Rendészet és a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai folyamatosan járőröznek Zugló közterületein, mindenkinek segítséget nyújtanak, de

sajnos sem a rendészeknek, sem a szociális ellátó szolgálatnak nem volt tudomása arról, hogy a Kövér Lajos utcai magántelken, ahol a haláleset történt, emberek kerestek menedéket

- írják.

Az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy ne csak a közterületeken, hanem a magántelkeken, a szomszédságukban is figyeljenek azokra az emberekre, akik szegénységben, nélkülözésben élnek, akiket a kihűlés veszélye fenyeget. "Kérünk mindenkit, akinek tudomása van közvetlen környezetében, magántelken meghúzódó hajléktalanokról, vagy olyan idős, magányos emberről, aki nem tud gondoskodni otthona melegéről, hogy azonnal kérjen segítséget az önkormányzati az önkormányzati rendészettől, melynek ügyeleti száma: + 36 1 2112233"

- áll a zuglói közleményben.

Vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályvezetője is megerősítette az MTI szerint, hogy a Zuglóban holtan talált két hajléktalan ember halálra fagyott.