Melegszik az idő a hét második felében

2017.01.08. 16:49

Nem nagyon fog fagypont fölé emelkedni a hőmérséklet, de a hét második felében legalább a mínusz 10-20 fokoktól megszabadulunk egy időre, írja az MTI. 

Hétfőn, kedden és szerdán még extrém hideg lesz, a legalacsonyabb átlaghőmérséklet mínusz 10-15 fok körül várható, de helyenként akár mínusz 22 fokra is lehet számítani. Napközben a mínusz 4-9 fok lesz az átlagos, és kisebb havazás, akár ónos eső is előfordulhat.

Csütörtökön és pénteken nagyobb esély van a hóra, esőre, és a szél is megerősödik. Viszont csütörtökön már plusz 4 fok is lehet, pénteken pedig a minimum hőmérséklet is mínusz 4 - plusz 1 között fog alakulni. A pénteki enyhe idő szombaton is tartani fogja magát, bár vasárnapra már megint csökkenni fog a hőmérséklet, és a mínusz 10 fokos minimumok is visszatérhetnek.

Gáz van, az áramhálózat bírja, de a vízórák megadták magukat

A hideg ellenére nem kell a gázellátás miatt aggódnunk a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal szóvivője szerint. A tárolókban ugyanis 2,3 milliárd köbméter gáz van elraktározva, ami megfelel a 2015. szeptember és 2016. február vége közötti teljes lakossági fogyasztásnak, ráadásul még az utánpótlás is folyamatosan érkezik.

Az áramhálózatok sincsenek túlterhelve a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. szerint,  sem a napokban, sem a közelmúltban nem volt üzemzavar a hálózaton. A vízórák ugyanakkor már nem bírták ilyen jól a hideget, egy nap alatt közel 100 adta meg magát Budapesten, írja az MTI.