Tombolni kezdett a gyámügyi hivatalban, megverte az ügyintézőket az ibrányi férfi

2017.01.09. 18:08 Módosítva: 2017.01.09. 18:09

Jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly szeptemberben megvert egy ügyintézőt az ibrányi gyámhivatalban.

B. R. 2016. szeptember 28-án az ibrányi gyámhivatal irodájában megtartott gyermekelhelyezési tárgyaláson a szakértői vélemény tartalmával nem volt megelégedve, hangosan kiabálni kezdett, majd a vádlott - figyelmen kívül hagyva a nő felszólítását - három fémvázas széket dobott az ügyintéző felé, akit nem talált el.

A vádlott ezután a tárgyalóból kimenekülő másik ügyintéző nőt a folyosón a hajánál fogva megráncigálta, fejét és arcát több esetben ököllel megütötte.

Toma Attila sajtószóvivő elmondta, a másodfokú tanács - helybenhagyva a Nyíregyházi Járásbíróság ítéletét - B. R.-t közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek.

A vádlottra három év közügyektől való eltiltás mellékbüntetést is kiszabott a bíróság - írja az MTI.

A törvényszék álláspontja szerint a büntetés általános célja kizárólag a végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásával volt elérhető - jegyezte meg a sajtószóvivő.