Az Együtt megint Orbán kifütyülését szervezi

2017.01.10. 12:35

Vlagyimir Putyin orosz elnök Magyarországra látogat február másodikán, erre az alkalomra az Együtt rá is szervezett egy újabb kifütyülést. Egy olyat, mint amit október 23-ra szerveztek a Kossuth térre.

Az esemény Facebook-oldalán azt írják: „Február 2-án ismét füttykoncertet rendezünk Orbán Viktornak. Ezúttal ott lesz vele Vlagyimir Putyin orosz elnök is, akitől a magyar miniszterelnök szorgalmasan tanulja az illiberális kormányzást, a civilek vegzálását, a sajtószabadság korlátozását, a lopást, a családi vagyon gyarapítását.

Tüntetünk, sípolunk az Orbán-Putyin-szövetség ellen. Mert a mi szövetségesünk és jövőnk Európa, nem pedig az elnyomó, putyini Oroszország. Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor még jobban kiszolgáltassa Magyarországot Oroszországnak. Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor a magyar nemzeti érdekekkel ellentétben Európával szembe vezesse hazánkat! Gyere az Alkotmány utca-Kossuth tér sarkára február 2-án 18.00 órára!"

A Fidesz közleményben reagált a felhívásra, miben azt írják, hogy „a baloldal ismét tanúbizonyságát adja, hogy felelős és érdemi politizálás helyett csak rendzavarásra képes", hozzáteszik, Szigetvári Gyurcsány mellett még támogatta a Putyin-találkozókat. Az Oroszországgal való korrekt kereskedelmi és energiabiztonsági kapcsolat pedig hazánk érdeke.