Jön a melegfront, és vele a hó/havas eső/ónos eső

2017.01.11. 11:50

Az OMSZ előrejelzése szerint szerda késő délután melegfront érkezik csapadékzónával, estétől egyre többfelé várható havazás, az ország északi felén akár 2 centi hó is hullhat.

Csütörtök hajnalban már csak legfeljebb mínusz 14 és mínusz 6 fok között lesz a hőmérséklet, napközben pedig változó minőségű csapadék eshet: többnyire hó, a Dunántúlon azonban ónos eső, fagyos eső, eső. A hőmérő higanyszála akár 4 fokig is felkúszhat.

Pénteken és szombaton tovább mérséklődik a hajnali hideg, már legfeljebb csak mínusz 5 fok várható, napközben azonban az ország északkeleti részén hó, máshol havas eső/ónos eső/eső valószínű. Napközben mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Időkép cikke szerint csütörtöktől szombatig akár jelentős mennyiségű hó is eshet, míg a nyugati és középső országrészre 1-3 centit jósolnak, a keleti országrészben akár 15-20 centi hó is eshet.

Sajnos a mostani előrejelzések szerint az enyhébb hajnali idő csak két napig tart majd, vasárnap hajnalban ismét mínusz 14, hétfőn pedig már mínusz 18 fok várható.  • Tippek
  • Biztosítás