Kiskorú veszélyeztetésével vádolják a szexuálisan zaklató soroksári tanárt

2017.01.11. 09:42 Módosítva: 2017.01.11. 10:43

Több mint húsz kiskorú veszélyeztetésével vádol az ügyészség egy budapesti, XXIII. kerületi középiskolai tanárt - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A vádirat szerint a tanár a diákokat sértő és megalázó, többnyire szexuális tartalmú megjegyzéseivel és cselekményeivel a nevelése és felügyelete alatt álló, 15-17 év közötti kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. Az ügy vádlottja 2002 óta áll az alapítványi fenntartásában lévő középiskola alkalmazásában.

Bár az ügyészségi közlemény nem említi, valószínűleg a Qualitas középiskola tanáráról van szó, akiről tavaly év elején többször hírt adott az RTL Klub Híradója. A tévéhez azután fordult az egyik tanárnő és több diáklány, hogy hiába tettek panaszt a férfi tanárra az igazgatónál, nem történt semmi - mivel az igazgató a tanár apja, az igazgató-helyettes pedig az anyja. 

A panaszok szerint a tanár a lányokat a faház mögé invitálta, hogy szexuális szolgáltatásért cserébe jobb jegyeket kapjanak, az órákon vulgáris vicceket mondott - már ha egyáltalán megtartotta az óráit -, és a diákok szexuális életére tett célzásokat. A tévé riportjai és néhány szülő feljelentése után a 20. és a 23. kerületi rendőrség szexuális zaklatás miatt indított nyomozást tavaly februárban.

A vádirat szerint a tanár 2011-2016 között a foglalkozásánál fogva nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú diákokkal történő kapcsolattartás során a tanár-diák viszonyt túllépte, több tanuló előtt számos alkalommal tett szexuális tartalmú és célzatú megjegyzéseket, mozdulatokat, amivel az érintett kiskorúakat megalázta, emberi méltóságukban megsértette.

Több olyan eset volt, amikor a vádlott kijelentéseivel arra utalt, hogy az adott diáklány szexuális szolgáltatásért cserébe jobb jegyet kaphat, más esetekben célzásokat tett a tanulók szexuális életére, vagy szexuális cselekményre utaló kéz-illetve testmozdulatokat tett.

A vádirat szerint előfordult olyan is, hogy a tanár az egyik kiskorú diák bőrszínére utalva, különböző sértő megnevezéseket használt a többi tanuló előtt, ezzel a kiskorú emberi méltóságát súlyosan megsértve.

Az ügyészség a férfival szemben 22 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt emelt vádat az illetékes bíróságon.  • Hírek
  • Hitelkártya