Több kórházban tilos a látogatás a járvány miatt

2017.01.13. 12:32

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) információi szerint az influenzás megbetegedések halmozódása miatt országszerte több egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat, jelentette az MTI.

  • Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórház telephelyén, 
  • míg a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban van érvényben látogatási tilalom a szülészet-nőgyógyászati osztályon, a gyermekosztályon és az újszülött részlegen, 
  • továbbá a nyíregyházi kórház krónikus belgyógyászati osztályán is elrendelték a látogatási tilalmat.
  • Ezeken kívül Mosonmagyaróváron, a Karolina Kórház Rendelőintézet ápolási osztályán, valamint a csornai Margit Kórház légzésrehabilitációs osztályán tilos a betegek felkeresése.
  • Komárom-Esztergom megyében az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg-ellátási területén, valamint a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetben nem lehet a betegeket látogatni.
  • Továbbá tilos látogatni Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati, valamint a koraszülött és újszülöttpathológiai osztályán.
  • Budapesten egyelőre egy intézmény, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetett be látogatási tilalmat a szülészeti, újszülött-, valamint pathológiás újszülött intenzív részlegén.

Az Országos Epidemiológiai Központ e heti jelentése szerint az országban az elmúlt héten kétszeresére - több mint 16 ezerre - emelkedett, és ezzel átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

A betegek több mint 40 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, csaknem 30 százalék a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A betegek mintegy 16 százaléka gyermek, 14 százalékuk pedig 60 éven felüli volt.