Visszanyal a szálasista fagyi a Jobbikban

2017.01.14. 11:15

A kormánysajtó totális háborút hirdetett Vona Gábor és a Jobbik ellen, és bár van fogás a párton rendesen, ők hónapokig mégis inkább a bulvármocsok legalját tolták Zuschlaggal és Terry Blackkel. Ha mást nem, annyit mindenképp elértek ezzel, meg azzal a mantrával, hogy "szétrobban a Jobbik", "belső feszültségek feszítik szét a Jobbikot", hogy végül tényleg beindultak páran a pártból, vagy annak környékéről: hangosan menjenek szembe a pártvezetéssel. Ezek a konfliktusok viszont szépen meg is mutatják, honnan jön a Jobbik, milyen emberanyaggal kell dolgoznia jaffázó Vonának a néppártosodás közben. Hogy milyen arcokkal építették fel a pártot, akik közül párat aztán kitettek ugyan, de azok ugyanolyan hangosak (cigányozósak, zsidózósak) maradtak.

Az egyik társaság a Magyar Gárda felől érkezik: a gárda egyik volt vezetője írt nyílt levelet Vonának, amiben azt írja, Vona már nem méltó a gárdamellény viselésére, ezért majd vissza visszaveszik azt tőle. Gondolom oda tudja adni a mellényt a Jobbik elnöke, mert bár a beiktatáson azt viselte − izzadt is a kínos jelenettől a feje rendesen −, de most már nincs rá szüksége.

A másik társaság még erősebb: a kormánylap (Magyar Idők) számol be a Jobbik kabai alapszervezetének volt tagja, a Jobbik volt képviselőjelöltjének, Ulics Erikának az akciójáról. Ulics tüntetést szervezett szombatra Debrecenbe a "Jobbik politikája, arculatváltása ellen". Azt kifogásolják, hogy fideszarcúvá változtatja Vona a pártot, és minden a kormányzásra készülés jegyében történik. „A pártot szétfeszítik a belső konfliktusok, az alsóbb vezetők (megyei szint) alkalmatlanok a hivataluk ellátására, a párt sem egészében sem részleteiben nem képes a kormányzásra!" - írták, amit akár a kormány kommunikációs csapata is diktálhatott volna nekik.

És mit kell tudni Ulicsról? A volt jobbikos képviselőjelölt úgy cigányozott és zsidózott a Facebook-oldalán, mintha nem lenne holnap. Szálasit pedig meghatódottan köszöntötte minden születésnapján. nála egyébként még akár személyes bosszúvágy is lehet motiváció: a Magyar Idők azt írja, Ulicsot kizárták a pártból, mert szivárogtatott. A szombati tüntetésen pedig várhatóan több olyan szereplő lesz, akiket vagy kizártak, vagy kiléptek az elmúlt két évben.