Mengyi Roland neje 40 milliót bukott

D  TT20150519035
2017.01.17. 17:47

A 24.hu információi szerint Mengyi Ramóna, a Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő, a borsodi Voldemort neje 40 millió forintot próbált kamatoztatni az egyik magyar brókercégnél. Pechükre a Hungária Értékpapír Zrt-nél, ami 2015-ben becsődölt, és vitte a házaspár közös háztartásban spórolt pénzt is.

Mengyi Roland vagyonnyilatkozatai alapján az egyik legszegényebb országgyűlési képviselő. Az elmúlt három évben az összes bevallásába azt írta, hogy 3,8 millió forintja van, pénzintézettel szemben nincs több követelése.

Épp ezért furcsa, hogy Mengyi Ramóna a becsődölt brókercéggel kapcsolatos rendőrségi kihallgatáson azt mondta, 40 millió forintért vett kötvényt a Hungáriától. A tanúvallomásban a képviselő felesége nem a sajátjaként beszélt a pénzről, hanem „családi megtakarításként” jellemezte a befektetést. 

A 24.hu szerint a képviselőnek hivatalosan nem volt köze az elvesztett milliókhoz, de az általuk megkérdezett jogászok szerint a házastársak között a spórolt pénz jogilag általában közös tulajdonnak számít, ezért meglehetősen furcsa, hogy az összegnek csak aránytalanul kis részét tüntette fel a bevallásában. Ez különösen akkor furcsa, ha valójában ő kezelte a befektetést.

A 24.hu hivatali e-mailjén kereste Mengyi Rolandot. De nem találta.  • Tippek
  • Lakáshitel