Nem engedték, hogy megszökjön, ezért inkább felgyújtotta a szobáját

2017.01.19. 08:32

A kaposvári nyomozó ügyészség közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 15 éves lánnyal szemben. Az állami gondozott lány tavaly szeptember 22-én az egyik kaposvári intézetből folyamatosan meg akart szökni, feldúlt állapotban megpróbálta a bejárati ajtó rácsát kifeszíteni, kisebb dolgokat megrongált. A gyermekfelügyelő emiatt kérdőre vonta, ezért a vádlott őt először nagy erővel meglökte, majd leköpte.

Rövid idővel ezután a lány a szobájában öngyújtóval a függönyt felgyújtotta, a tűz a szobában hamar elterjedt, a gyors tűzoltói beavatkozás akadályozta meg a teljes épület leégését. Ezzel a vádlott több mint 2,3 millió forint kárt okozott és veszélyeztette az épületben tartózkodó 9 gyermek és 2 gyermekfelügyelő életét.

Egy héttel ezután a fiatal újabb bűncselekményt követett el, az egyik kaposvári áruházból az áruvédelmi eszköz letépésével ruhaneműt lopott.

A vádlott jelenleg egy másik dél-dunántúli intézetben van elhelyezve, de a január 17-én tartott bírósági tárgyaláson nem jelent meg.

Mert abból az intézetből is megszökött.