Magdolna
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Súlyosbították a tolvajok közé hajtó nő ítéletét

2017.01.20. 14:08

Egy évről két évre súlyosbította halált okozó közúti veszélyeztetés és rongálás miatt a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében annak a nőnek a büntetését, aki 2012 decemberében a belvárosban autójával a táskáját eltulajdonító tolvajokat üldözőbe vette, fellökte a motorjukat, és emiatt egyikük életét vesztette. A nő börtönbüntetését az első fokhoz hasonlóan a másodfokú bíróság is próbaidőre felfüggesztette – írta az MTI. 

A törvényszék szóbeli indoklásában többek között azt emelte ki, hogy bár a jogos védelmi helyzet a nő értékei elleni támadáskor fennállt, de az üldözés során ez már nem állapítható meg. Ráadásul a vádlott jóval súlyosabb hátrányt okozott, mint amekkora őt érte: erőszak nélküli vagyon elleni támadásnál az élet kioltása semmiképpen nem lehet arányos reakció.

A vádlott az ítélethirdetést követően újságíróknak nyilatkozva azt emelte ki: csak az értékeit akarta visszaszerezni, sérülést nem akart okozni. Az egész mindössze fél percig tartott a lopástól a halálos végkifejletig. "A magyar bíróság a tolvajokat védi" - fakadt ki kamerák előtt a bíróság folyosóján a vádlott.