Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Buszbaleset: a hét elején beszélt a sofőrökkel a busztársaság vezetője

2017.01.22. 11:18

Szörnyű tragédia a péntek éjjeli veronai baleset, a történtekre nincsenek szavak - mondta a járművet biztosító Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője vasárnap délelőtt az MTI-nek, és megerősítette, hogy két magyar sofőr volt a buszon.

Czakó Tibort szombaton hajnalban, fél kettő körül egyik ismerőse hívta fel telefonon, így értesült a tragédiáról, a körülményekről és a részletekről azonban csak a hírekből tudott tájékozódni - mondta a megtört, még mindig a sokk hatása alatt álló férfi. Az ügyvezető megerősítette, hogy két, a Pizolit Kft. alkalmazásában álló magyar sofőr volt a sítáborban.

A sofőrök a megérkezés után hazatelefonálva elmondták, hogy rendben kiértek a francia hegyvidéki üdülőhelyre, jól járhatóak az utak, és "minden rendben volt a csoporttal, velük is és a busszal is". A két sofőrrel azóta nem beszélt Czakó, a baleset után nem tudta őket elérni, és azóta sem tud róluk semmit. A korábbi hírek szerint a két sofőr közül az egyik meghalt a balesetben, a másikról még nem tudni biztosat, lehetséges, hogy a sérültek között van. 

A személyszállítással foglalkozó kiskunfélegyházi székhelyű cég ügyvezetője azt mondta, hogy a sítáborba egy Setra 317 GT-HD típusú, jól karbantartott, jó műszaki állapotú busszal utazott a csoport. A busz ugyanakkor biztosan nem volt már fiatal, erről szóló cikkünket a Totalcaron olvashatja el

Czakó Tibor az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, a következő napokban mindenben együtt kívánnak működni a magyar és olasz hatóságokkal, hogy minél előbb fény derülhessen a tragédia okára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport